Βίντεο: Διακοπές και καύσωνας ερήμωσαν την Αθήνα - «Αυγουστιάτικη» η εικόνα της πρωτεύουσας
Λόγω των αναχωρήσεων για νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς, ή ακόμα και για μια μια μονοήμερη απόδραση για μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Αττικής, η Αθήνα δείχνει άδεια, σε μεγάλο της τμήμα
Την πρώτη της ερημωμένη όψη για το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει σήμερα η Αθήνα.
Λόγω των αναχωρήσεων για νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς, ή ακόμα και για μια μια μονοήμερη απόδραση για μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Αττικής, η Αθήνα δείχνει άδεια, σε μεγάλο της τμήμα.
Πολυσύχναστες οδοί και λεωφόροι όπως η Πατησίων, η Ακαδημίας, η Σταδίου, η Βασιλέως Κωνσταντίνου και πολύβουα σημεία όπως η Ομόνοια, τα Προπύλαια και οι δρόμοι που οδηγούν σε Κολωνάκι και Εξάρχεια έχουν σήμερα μια πολύ διαφορετική εικόνα, καθώς κυκλοφορούν κυρίως ταξί και τουρίστες.
Σε αυτή την «αυγουστιάτικη» όψη της πρωτεύουσας έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ο καύσωνας που συνεχίζεται και σήμερα, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 40 σε ορισμένα κομμάτια της πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέχρι και τις 16:00 είχαν καταγραφεί 39,3 βαθμοί Κελσίου στα Πατήσια, 38,8 σε Γκάζι και Ψυχικό καθώς και 38,2 στους Αμπελόκηπους.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.