Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, δήλωσε πως η φωτιά που ξέσπασε στην οδό Στρατηγού Ιορδανίδη, στο Ψυχικό, οφείλεται σε έκρηξη μετασχηματιστή στην περιοχή.
Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως ισχύουν οι πληροφορίες πως η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή.
«Δεν έχει σημασία πως η φωτιά ξεκίνησε από τα σύνορα Φιλοθέης-Ψυχικού. Το βουνό είναι ένα και ανήκει σε όλους και κινδυνεύει για τρίτη φορά φέτος», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.
Η φωτιά στο Ψυχικό
Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα, κοντά σε σπίτια και επεκτάθηκε σε δέντρα, πολύ κοντά στο Άλσος Βεϊκου. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.