Τεράστιο πρόβλημα λόγω λειψυδρίας έχει η περιοχή της Κόνιτσας καθώς η μείωση απόδοσης των πηγών που υδροδοτούν την περιοχή χρόνο με τον χρόνο δυσχεράνει. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση προς τους δημότες για περιορισμό της κατανάλωσης του πόσιμου νερού.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή παροχή νερού, αν δεν υπάρξει άμεση μείωση στη χρήση του, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες που δεν θεωρούνται απαραίτητες. Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το πότισμα κήπων, το πλύσιμο αυλών, πεζοδρομίων και οχημάτων.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για τη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ πραγματοποιούνται μετρήσεις της κατανάλωσης. Μέχρι να υπάρξει οριστική λύση, ενδέχεται να εφαρμοστούν προσωρινές διακοπές υδροδότησης καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00.
Ο Δήμος ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των πολιτών, τονίζοντας πως «η εξοικονόμηση νερού είναι ευθύνη όλων μας και αφορά τη διασφάλιση ενός αγαθού πολύτιμου για το παρόν και το μέλλον».
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.