Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού: «Η πυρκαγιά ξεκίνησε (χτες) στις 6 παρά 10 το απόγευμα. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά έφτασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και στις 18:25 στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το 112».
Παρά την εντολή εκκένωσης, αρκετοί κάτοικοι επέστρεψαν στις κατοικίες τους, ενώ άλλοι διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητό τους. «Ήθελαν να είναι κοντά στον οικισμό τους. Η αγωνία τους ήταν για τα σπίτια τους και τα ζώα τους», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια, όμως κινδύνευσαν λόγω της φωτιάς που έφτασε πολύ κοντά στις αυλές τους.
Ο κ. Γιασημάκης επεσήμανε πως η περιοχή είχε ξανακαεί το 1999, ωστόσο είχε αναγεννηθεί πλήρως και αποτελούσε έναν συμπαγή πευκώνα χωρίς ξέφωτα, απ’ όπου και ξεκίνησε η φωτιά.
«Το Ασπροχώρι ήταν ένα καταπράσινο χωριό. Γύρω του έχει γίνει μεγάλη ζημιά. Δυστυχώς, κάηκε ένα μεγάλο μέρος του δάσους», δήλωσε.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς