Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Μπαχάμες έδεσε ανοιχτά του λιμανιού καθώς λόγω του όγκου του δεν μπορεί να δέσει στον προβλήτα.
Συνοδεία του σε όλο το ταξίδι ήταν πλωτό σκάφος του Λιμενικού.
Οι 520 μετανάστες θα αποβιβαστούν στο λιμάνι με μικρές βάρκες σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στην δομή της Μαλακάσας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι