Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου σε εκδήλωση μνήμης στη Βεργίνα για τα 51χρόνια από την τουρκική εισβολή
Παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο «Άλσος Κυπρίων Αγωνιστών»
Τη Βεργίνα επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Δαμιανός, προκειμένου να παραστεί το απόγευμα σε επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο «Άλσος Κυπρίων Αγωνιστών» με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το Πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Στο χαιρετισμό του, ο Κύπριος υπουργός υπογράμμισε πως «η ιστορική μνήμη είναι χρέος, και η ανάγκη για αναστοχασμό πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι τραγικές στιγμές και τα όσα προηγήθηκαν των γεγονότων του Ιουλίου του 1974, οδήγησαν στην κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εθνική μας συνείδηση».
Ο κ. Δαμιανού συμπλήρωσε πως «ενωμένοι, αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν, και έπεσαν μαχόμενοι. Δεν ξεχνούμε την θυσία τους και ανανεώνουμε την υπόσχεση πως η μνήμη τους θα παραμένει πάντα ζωντανή στις καρδίες. Χρέος μας η μεταλαμπάδευση των αξιών και των ιδανικών τους στις επόμενες γενιές. Τιμή και Δόξα στα παλληκάρια και στους αγωνιστές που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας.»
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.