Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ριζόμυλο για την ευλογιά - «Δεν μπορούμε να την παλέψουμε»
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν μετά τις 12 την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου με τα τρακτέρ τους, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για τη θανάτωση των κοπαδιών
Σε συμβολικό μπλόκο στον κόμβο του Ριζομύλου, προχώρησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για το τεράστιο πλήγμα που δέχονται εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της ευλογιάς.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν μετά τις 12 την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου με τα τρακτέρ τους, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για τη θανάτωση των κοπαδιών.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου κ Θεοχάρης Σεσκλιώτης δήλωσε ότι μετά τις πλημμύρες, η ευλογιά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον κτηνοτροφικό κόσμο. Ο ίδιος, όπως είπε, έχασε στις πλημμύρες το μισό κοπάδι του και ακόμη περιμένει να αποζημιωθεί. Με την ευλογιά η καταστροφή είναι ακόμη μεγαλύτερη. “Δεν μπορούμε να την παλέψουμε”, τόνισε ο κ. Σεσκλιώτης.
Κλείσιμο
Η παντελής απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας και στήριξης από την κυβέρνηση, η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, η ανεπάρκεια κτηνιατρικών υπηρεσιών και η έλλειψη αποζημιώσεων για τους πληγέντες, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας κ. Θοδωρής Γεωργαδάκης παρουσίασε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, κάνοντας λόγο για αιτήματα επιβίωσης.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας