Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση και διαβιβάστηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατά πληροφορίες περιλαμβάνονται ακόμη δύο πρόσωπα, εκτός από τον 48χρονο. Πρόκειται για τους συμπατριώτες του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα που ενεπλάκη στο περιστατικό και εντοπίστηκε νωρίτερα από τους αστυνομικούς.
Εις βάρος του 48χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).
Οι δύο συμπατριώτες του που παραμένουν άφαντοι διώκονται για την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία.
Μετά τις διώξεις σε βάρος τους, αναμένεται να εκδοθούν και για τους τρεις εντάλματα σύλληψης από την 5η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και πιθανότατα τη Δευτέρα ο 48χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.