Θεσσαλονίκη: Δώρo ζωής από 57χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: Δώρo ζωής από 57χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Θεσσαλονίκη: Δώρo ζωής από 57χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Μια ακόμη δωρεά οργάνων και ιστών πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο νεφρός, το ήπαρ και οι κερατοειδείς από τη δωρεά οργάνων μιας 57χρονης γυναίκας, που απεβίωσε στη Β' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, αφαιρέθηκαν την Κυριακή. Μέσω των ειδικών δρομολογίων που πραγματοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Πίζα της Ιταλίας, ο νεφρός μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή δεν ήταν κατάλληλος για τον ασθενή που περίμενε στη λίστα, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στην Οφθαλμολογική Κλινική «ΑΧΕΠΑ».

Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της θανούσης και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους, στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας. Επιπλέον, η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για τον σκοπό της δωρεάς.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας και του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η μητέρα του μηχανοδηγού στα Τέμπη στο ΘΕΜΑ: Γύρισα τον κόσμο ανάποδα για να μη μείνει καμία σκιά για το παιδί μου - Δείτε βίντεο

Άγριο έγκλημα στις Βρυξέλλες: Η ερωμένη υψηλόβαθμου στελέχους της Goodyear σκότωσε τη σύζυγό του με τέσσερις μαχαιριές

Φρίκη στη Γαλλία: Εστιάτορας σκότωσε 57χρονο, τον διαμέλισε και μαγείρεψε τη σορό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης