Τα τρομακτικά δευτερόλεπτα που έζησε μια 22χρονη κοπέλα το βράδυ της Παρασκευής όταν ένας 37χρονος από τη Συρία της επιτέθηκε στα Εξάρχεια, την έριξε στο πεζοδρόμιο και προσπάθησε να τη βιάσει κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.
Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr φαίνεται η 22χρονη να περπατάει αμέριμνη στη Σόλωνος ενώ επέστρεφε με φίλες της στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή, όταν ξαφνικά ο άνδρας της επιτίθεται με αγριότητα, τη ρίχνει στο πεζοδρόμιο και προσπαθεί να την κακοποιήσει σεξουαλικά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, ο Σύρος φώναξε τη λέξη «σεξ» πριν να ορμήξει στην ανυποψίαστη 22χρονη. Η κοπέλα ακούγεται στο βίντεο να ουρλιάζει.
Ευτυχώς για την κοπέλα, τόσο η φίλη της όσο και η αδελφή της που ήταν μαζί της, αλλά και διερχόμενοι, αντέδρασαν άμεσα και ακινητοποίησαν τον 37χρονο Σύρο πριν να ολοκληρώσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.
Σε δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται η στιγμή που στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι και συνέλαβαν τον 37χρονο δράστη, τον οποίο μετέφεραν στο τμήμα Εξαρχείων.
Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.
Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος ζούσε νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς το 2022 του είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.