Τον τρόμο έζησαν το βράδυ της Παρασκευής μαθητές και καθηγητές από τη Γαλλία, οι οποίοι βρίσκονται στην Ηλεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, όταν δύο ανήλικοι, ηλικίας 12 και 14 ετών, πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που τους μετέφερε, στην περιοχή της Γαστούνης.
Τα παιδιά, τρομαγμένα και αναστατωμένα, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, ενώ οι καθηγητές προσπαθούσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Δράστες ήταν δύο ανήλικοι Ρομά, που σύμφωνα με τις Αρχές βρίσκονταν χωρίς επίβλεψη.
Οι γονείς τους συνελήφθησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας