Μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά προσβάλλοντας ένα βρέφος 18 μηνών, το οποίο εισήχθη προχθές και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδωντης Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr, το 18μηνο αγοράκι διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της επιδείνωσης της γενικής του κατάστασης. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το βρέφος πάσχει από μηνιγγίτιδα προκαλούμενη από μηνιγγιτιδόκοκκο.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί, το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, του παρέχεται η απαιτούμενη αντιβίωση και παρακολουθείται στενά. Η εξέλιξη της υγείας του, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι ομαλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος είναι Ρομά, μένει στα Ιωάννινα και βρέθηκε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο, όπου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Μετά την αρχική εξέταση, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.