Μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά προσβάλλοντας ένα βρέφος 18 μηνών, το οποίο εισήχθη προχθές και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδωντης Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr, το 18μηνο αγοράκι διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της επιδείνωσης της γενικής του κατάστασης. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το βρέφος πάσχει από μηνιγγίτιδα προκαλούμενη από μηνιγγιτιδόκοκκο.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί, το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, του παρέχεται η απαιτούμενη αντιβίωση και παρακολουθείται στενά. Η εξέλιξη της υγείας του, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι ομαλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος είναι Ρομά, μένει στα Ιωάννινα και βρέθηκε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο, όπου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Μετά την αρχική εξέταση, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.