Πλακιάς για Κοτζιά - Ακρίτα που θέλουν την Μαρία Καρυστιανού πρωθυπουργό: Τώρα γιατί πέφτει αυτό στον δημόσιο διάλογο;
Εξέφρασε την αντίθεσή του για τη χρονική στιγμή που προτείνεται κάτι τέτοιο και αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό - «Αν θέλουν να σπιλώσουν συνειδήσεις, δεν ξέρω» πρόσθεσε
Ο Νίκος Πλακιάς πήρε θέση για την πρόταση του Νίκου Κοτζιά, να κατέβει στις εκλογές η Μαρία Καρυστιανού, την οποία συνυπογράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της.
Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», εξέφρασε την αντίθεσή του για τη χρονική στιγμή που αυτό προτείνεται και αναρωτήθηκε και γιατί συμβαίνει αυτό.
«Ποιος είναι αυτός ο στόχος να λένε ότι οι οικογένειες θα πολιτικοποιηθούν; Σήμερα λένε για την κ. Καρυστιανού, αύριο θα λένε για μένα. Και εγώ ο ίδιος δεν αμφισβητώ ότι μπορεί μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ασχοληθώ. Τώρα γιατί πέφτει αυτό στον δημόσιο διάλογο; Αυτό και άλλα πολλά. Εγώ παρακολουθώ και άλλα πολλά. Δεν είναι μόνο αυτό το μεμπτό σημείο. Είναι και άλλα πολλά. Αν θέλουν να σπιλώσουν συνειδήσεις, δεν ξέρω», είπε ο Νίκος Πλακιάς.
Νίκος Κοτζιάς: Εγώ τη Μαρία των Τεμπών την ψήφιζα για πρωθυπουργό της χώρας
O Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica είχε αναφέρει: «Εγώ τη Μαρία των Τεμπών την ψήφιζα για πρωθυπουργό της χώρας. Δεν θέλει, αλλά την ψήφιζα. Δεν θεωρώ τους αρχηγούς των κομμάτων καλύτερη από εκείνη».
Μετά από αυτές τις δηλώσεις η Έλενα Ακρίτα, σε ανάρτησή της συμφώνησε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια».
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Ο Νίκος Κοτζιάς είπε σε συνέντευξη του ότι θα ψήφιζε τη Μαρία Καρυστιανου για πρωθυπουργό. Μια γυναίκα νέα, επιστημόνισσα, δυναμική, με την καρδιά της στη σωστή θέση. Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια. Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά. Αρκετά με τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς που επαίρονται ότι είναι 20 και 30 χρόνια βουλευτές (μια εξ αυτών αποκάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων «μαγαζί») δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους κι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα - αν την είχαν ποτέ».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.