Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Γιώργος Οικονομόπουλος, η Εθνική Πινακοθήκη απειλείται και με βόμβες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού.
«Δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας. Μας απειλούν με βόμβες. Ζητήσαμε πρόσθετη προστασία από το αρμόδιο Υπουργείο» είπε ο κ. Οικονομόπουλος.
«Δεχόμαστε και τηλεφωνήματα απειλητικά και e-mails με απειλή να βάλουν βόμβα στην Πινακοθήκη. Απειλούν τους υπαλλήλους, τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων» πρόσθεσε λέγοντας, μάλιστα, πως «χθες πληροφορήθηκα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ότι απειλούν και τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του βίαιου γεγονότος στην Πινακοθήκη».
Συμπλήρωσε, δε, ότι «έχουμε ζητήσει πρόσθετη προστασία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και περιμένουμε απάντηση σε αυτό, διότι η Πινακοθήκη ανοίγει σήμερα και οι απειλές συνεχίζονται και μάλιστα είχα επικοινωνία προκειμένου να δοθεί αυτή η βοήθεια, να σταλεί δηλαδή από το Υπουργείο, διότι, η Πινακοθήκη όπως γνωρίζεται έχει δραστηριότητες, ξεναγήσεις κτλ».
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία