«Γεια σου ρε Σούρλα παλίκαρε (ο δικηγόρος του), τιμή μου που σε γνώρισα, χάρηκα. Κανόνισε αύριο την κηδεία μου γιατί δεν υπάρχει φράγκο». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 60χρονου Δημήτρη Κολτσίδα, δράστη του διπλού φονικού στου Γόννους Λάρισας, με θύματα έναν ξυλουργό από την Σκιάθο και έναν διανομέα από τον Βόλο, στο τηλεφώνημα που έκανε στον δικηγόρο του Στέλιο Σούρλα ενώ βρισκόταν ταμπουρωμένος στο ξυλουργείο του.
Όπως περιέγραψε ο κ. Σούρλας μιλώντας στο protothema.gr, ο δράστης ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του. Στο τηλέφωνο που του έκανε του είπε τι έχει συμβεί, τον αποχαιρέτησε και του ζήτησε να κανονίσει την κηδεία του μετά την επικείμενη αυτοχειρία.
«Είχε πουλήσει κάτι μηχανήματα σε ένα από τα δύο θύματα για 32.000 ευρώ. Είχε καρκίνο σε τελικό στάδιο και σύντομα θα έφευγε από τη ζωή. Του είχαν δώσει 2.000 ευρώ και του είχαν υποσχεθεί ότι θα του καταβάλουν κάθε μήνα 1.000 ευρώ. Οι συναλλαγματικές όμως ήταν απάτη. Το έμαθε, δεν το είπε σε κανέναν και όταν το ένα από τα δύο θύματα πήγε για να αγοράσει και άλλα μηχανήματα ξέσπασε καβγάς που κατέληξε στο έγκλημα. Ήθελε να αφήσει κάτι στα παιδιά του τώρα που θα έφευγε από τη ζωή» σημείωσε ο κ. Σούρλας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το πολύωρο θρίλερ ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 60χρονος δράστης κλείστηκε στο ξυλουργείο του, υποστηρίζοντας ότι έχει χειροβομβίδα και ενημέρωσε ότι είχε σκοτώσει δύο άνδρες μέσα στο εργαστήριό του. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με ισχυρές δυνάμεις και διαπραγματευτές. Λίγο πριν τις 15:30 ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο δράστης του διπλού φονικού πυροβόλησε πρώτα στον αέρα με ένα καλάσνικοφ και μετά το έστρεψε στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε έρευνα που έγινε στο ξυλουργείο εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο από σφαίρες, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και όπλα.
Δείτε φωτογραφίες από το οπλοστάσιο
Δείτε φωτογραφίες από το ξυλουργείο που είχε ταμπουρωθεί ο 60χρονος
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού χωρίς International Baccalaureate, με την καθοδήγηση και τη μεθοδικότητα των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.
Το WORLD PASS powered by Telekom έδωσε την ευκαιρία σε δύο startups να επισκεφθούν το Hubraum, το Tech Incubator Center της Telekom στην Κρακοβία, και να βρεθούν στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Από το 2019 η Wolt ανατρέπει τα δεδομένα στη διανομή φαγητού και προϊόντων, ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.