Ραντεβού στους δρόμους έδωσαν σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σε όλη τη χώρα, καθώς πραγματοποιήθηκαν σήμερα μαζικά συλλαλητήρια με βασικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών, και σύνθημα «Δεν έχω άλλο οξυγόνο».
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές και μια σύλληψη.
Ολοκληρώθηκε το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Το αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη ακούστηκε σε όλη τη χώρα, ενώ μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βροντοφώναξαν «Δεν έχω οξυγόνο».
Οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο έχουν ανοίξει, ενώ σταδιακά θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών στις 28 Φεβρουαρίου, στη «μαύρη επέτειο» για τα δύο χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11πμ έως 2μμ.
Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: «Δύο χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη! Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι. Να φτάσει μέχρι τέλους η αποκάλυψη, να διερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης και όσοι ευθύνονται για την απαράδεκτη αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, πριν τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.
Ενάντια στην πολιτική του κέρδους, που θεωρεί κόστος την ασφάλεια, που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές! Ενάντια στην πολιτική που προετοιμάζει τα «νέα Τέμπη» παντού: σε νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία που πέφτουν ταβάνια, πόρτες και παράθυρα ή γίνονται ωνάσεια δώρο στους εφοπλιστές».
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.