Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από Σαντορίνη προς Αθήνα αναχωρούν με τα αεροσκάφη γεμάτα. Οι αεροπορικές έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια, ενώ γεμάτα φεύγουν και τα πλοία από το νησί.
Επιβάτης από τη Σαντορίνη που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος μίλησε στο Orange Press Agency και εμφανώς συγκινημένη είπε πως «είναι πρωτόγνωρα τα πράγματα. Όλα καλά θα πάνε».
«Πληρώσαμε πανάκριβα το εισιτήριο. Δώσαμε 420 ευρώ, 210 το άτομο, εγώ και το παιδί» συμπλήρωσε. Ερωτηθείσα για το πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι της Σαντορίνης εκεί σημείωσε ότι «οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι, τι να πούμε, έχουμε διάφορα, σεισμούς, ηφαίστεια».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.