Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 7.00 όταν ο αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε τρία άτομα να τσακώνονται γύρω από ένα μηχανάκι στην οδό Φαβιέρου και πλησίασε για να δει τι συμβαίνει.
Τότε, απρόκλητα, ένας από τους τρεις άνδρες του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πόδι.
Μετά από αναζητήσεις της Άμεσης Δράσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, μεταξύ αυτών, και το άτομο που έκανε την επίθεση.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.