Εξιχνιάστηκε υπόθεσης κλοπής σε εργοτάξιο στην Κρήτη - Συνελήφθη ο φύλακας
Η σύλληψη αρχικά έγινε για άλλο λόγο και στη συνέχεια βρέθηκαν οι κλεμμένες μπαταρίες
Στην εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής που είχε σημειωθεί, από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τον φετινό Ιανουάριο, στο εργοτάξιο του υποσταθμού ηλεκτρικής διασύνδεσης στη Δαμάστα του νομού Ηρακλείου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, η κλοπή αφορούσε σε επτά μπαταρίες μηχανημάτων, ενώ συνελήφθη ένας 57χρονος που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ο φύλακας του εργοταξίου.
Αρχικά η σύλληψη έγινε για ζωοκλοπή και στη συνέχεια βρέθηκαν οι κλεμμένες μπαταρίες. Πάνω του εντοπίστηκε επίσης ένα αεροβόλο όπλο.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Εξιχνιάστηκαν χθες (29.01.2025) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου κλοπές οι οποίες διαπράχθηκαν σε εργοτάξιο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι, ο ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από 11/12/2024 έως και 22/01/2025 είχε διαπράξει κλοπές σε εργοτάξιο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, αφαιρώντας μπαταρίες και μέρος της καλωδίωσης σύνδεσης αυτών, καθώς και την ασφάλεια του συρματόσχοινου από μηχάνημα έργων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί ο ημεδαπός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων μπαταριών και αεροβόλο πιστόλι.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας