Για προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής αξίας κατηγορείται ο 15χρονος ο οποίος συνελήφθη για τον βανδαλισμό του αγάλματος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αντώνη Κατσαντώνη, στο Κορδελιό.
Τον 15χρονο εντόπισαν και συνέλαβαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Δενδροποτάμου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού – Ευόσμου και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Η ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok με τον 15χρονο όχι μόνο κάνει άσεμνες κινήσεις με το άγαλμα, αλλά να εκστομίζει σκαιότατες ύβρεις φτάνοντας στο σημείο να φτύσει το άγαλμα.
Το βίντεο με τις απαράδεκτες ενέργειες του νεαρού
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d75t8quxgkft)
«Να βρεθούνε αυτοί οι ............ όλοι η παρέα τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά! Και να γίνει και η ΑΠΈΛΑΣΗ τους άμεσα!! Εδώ δεν μιλάμε για ζημιά σε ένα μνημείο εδώ μιλάμε για εξευτελισμό και προσβολή της ιστορίας της Ελλάδος!!» ανέφερε σε δική του ανάρτηση ο δημιουργός του έργου, Γιώργος Κικώτης.
Μετά τον σάλο, ο νεαρός απάντησε σε σχόλια χρηστών στα social media διευκρινίζοντας ότι δεν είναι Αλβανός αλλά Έλληνας τσιγγάνος, υποσχόμενος να σκουπίσει το άγαλμα και να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη γονατιστός.
«Δεν είμαι Αλβανός. Έλληνας τσιγγάνος είμαι και δεν ήξερα τι σημαίνει το άγαλμα. Μόλις το έμαθα κι εγώ τρελάθηκα. Λέω θα πάω εκεί να το σκουπίσω. Θα πάρω μαζί μου νερό να το σκουπίσω. Θα πέσω στα γόνατα και θα ζητήσω μια ταπεινή συγγνώμη. Θα τραβήξω και βίντεο και θα το ανεβάσω στο Facebook, στο Instagram και στο Tiktok», ήταν μια από τις απαντήσεις του νεαρού.
Συνεργεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προχώρησαν σήμερα το πρωί στον καθαρισμό του αγάλματος σε πάρκο του Κορδελιο.
Το βίντεο ανήρτησε ο αντιδήμαρχος, Καθημερινότητας, Θεόδωρος Κατσούκας:
19 - 01 -2025 ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΜΑΣ !!!!!!
Μετά από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού – Ευόσμου, προχώρησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος νεαρού ατόμου για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής αξίας.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω, πρώτες πρωινές ώρες της 18-01-2025, στην περιοχή του Κορδελιού, προέβη σε προσβλητικές πράξεις σε βάρος μνημείου – ανδριάντα του Αντώνη Κατσαντώνη, οι οποίες βιντεοσκοπήθηκαν από έτερα άτομα και αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα (19-01-2025) στην περιοχή του Δενδροποτάμου εντόπισαν και συνέλαβαν τον νεαρό.
Η Bayer Ελλάς, με σταθερή δέσμευση στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα, αποδεικνύει έμπρακτα πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο δίκαιος και πιο φωτεινός
Οι αντλίες θερμότητας AUX φέρνουν επανάσταση στον τρόπο που θερμαίνουμε και ψύχουμε τους χώρους μας, και εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με σημαντικά κίνητρα για την εγκατάστασή τους
Ο υπερσύγχρονος στόλος της Superfast Ferries μας προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με προνομιακή έκπτωση για όλο το 2025 – Πώς να την αποκτήσουμε.