Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 10:35 το πρωί για διαρροή αερίου στον κόμβο Σέδες και αφού ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, για τους κατοίκους της περιοχής και για τους οδηγούς που κινούνταν σε ακτίνα 500 μέτρων από τη διαρροή, συνεργείο της εταιρείας φυσικού αερίου αποκατέστησε το πρόβλημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Διανομής Αερίων Enaon EDA, «σε συνέχεια εργασιών τρίτου φορέα εκ μέρους Εταιρείας Κοινής Ωφέλειας, πραγματοποιήθηκε ρήξη αγωγού μέσης πίεσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο ύψος του κόμβου της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή, τα αρμόδια συνεργεία επιφυλακής της δομής Άμεσης Επέμβασης της Enaon EDA μετέβησαν στον χώρο και, σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έθεσαν σε πλήρη έλεγχο τη βλάβη. Από τη βλάβη επηρεάζεται η τροφοδοσία 2 βιομηχανικών καταναλωτών, η αποκατάσταση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «δε χρήζει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της περιοχής, καθώς η Enaon EDA εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου» και υπογραμμίζεται ότι «η Εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».
Ο υπερσύγχρονος στόλος της Superfast Ferries μας προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με προνομιακή έκπτωση για όλο το 2025 – Πώς να την αποκτήσουμε.
Η Bayer Ελλάς, με σταθερή δέσμευση στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα, αποδεικνύει έμπρακτα πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο δίκαιος και πιο φωτεινός