Τετραήμερο εθνικό πένθος θα κηρύξει η κυβέρνηση, για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργούΚώστα Σημίτη.
Ωστόσο, τα σχολείαδεν επηρεάζονται και θα ανοίξουν κανονικά, όπως προβλεπόταν, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.
Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας διατηρείται, με αποτέλεσμα οι μαθητές να επιστρέφουν με βάση τον προγραμματισμό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το εθνικό πένθος, που περιγράφει το συναίσθημα που προκαλεί η θλίψη για κάποιο δυστυχές γεγονός, που αφορά είτε τον θάνατο πολλών ανθρώπων μετά από φυσική καταστροφή ή τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και τον θάνατο ενός προσώπου ιδιαιτέρως σημαντικού για ένα έθνος ή έναν λαό.
Κατά τη διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παράλληλα, αναμένεται τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το τετραήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη δεν αφορά και σε κλείσιμο των σχολείων.
Από μια στέρεη ελληνική παραγωγική βάση σε διεθνή δύναμη με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, η DEMO αποδεικνύει όχι μόνο ότι η υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, αλλά και ότι αυτή η χώρα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις.