Στην εξιχνίαση 17 κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής.
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 22χρονος από το Ζεφύρι ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος άλλων δύο ατόμων, ενός 21χρονου και ενός 28χρονου, που είναι κρατούμενοι σε φυλακές.
Η εγκληματική ομάδα με δράση σε Φάληρο, Δροσιά, Νέα Σμύρνη, Κηφισιά, Χολαργό και Αιγάλεω «χτυπούσε» απόγευμα και βράδυ χρησιμοποιώντας ταξί για τις μετακινήσεις τους.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «αφού εντόπιζαν την οικία- στόχο τους και εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, αναρριχούνταν συνήθως στα μπαλκόνια, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά».
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής διακριβώθηκε η δράση ατόμων που προέβαιναν στη διάπραξη κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, μεσημβρινές ώρες της 20-12-2024, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην περιοχή του Ζεφυρίου, 22χρονος ημεδαπός και σε βάρος του, καθώς και σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 28 ετών, οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατόπιν έρευνας της ανωτέρω υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η δράση των κατηγορουμένων χρονολογείται τουλάχιστον από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, με ταξί που είχαν μισθώσει, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, , αφού εντόπιζαν την οικία- στόχο τους και εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, αναρριχούνταν συνήθως στα μπαλκόνια, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Κλείσιμο
Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -17- περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών από οικίες στις περιοχές του Φαλήρου, της Δροσιάς, της Ν. Σμύρνης, της Κηφισιάς, του Χολαργού και του Αιγάλεω, ενώ σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.