Την πλήρη δράση των μελών του κυκλώματος εκβιαστών που αποδομήθηκε χθες Δευτέρα (16/12) από στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών επιχειρούν να χαρτογραφήσουν οι ερευνητές του ελληνικού FBI που χειρίζονται την υπόθεση.
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 45χρονος έγκλειστος των φυλακών Διαβατών γνωστός ως «Modi» που στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές Ιωαννίνων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρεται να συμμετείχε και ένας νεαρός συγγενής του 45χρονου ως ο εξ απορρήτων του.
Η οργάνωση φέρεται να δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής και να εμπλέκεται σε εκβιάσεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβριο στη Συγγρού.
Χθες η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με τους ερευνητές να κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων με σκοπό να αποκαλύψουν τη πλήρη διάσταση του κυκλώματος.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται εντός της ημέρας.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.