Κύπρος: Τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα
Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο χωριό Φρέναρος, στην επαρχία Αμμοχώστου
Μανώλης Καλατζής
Ένας 18χρονος και δύο 20χρονοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα συντρίμμια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την Τροχαία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος Νικόλας Κουτσού στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο χωριό Φρέναρος, στην επαρχία Αμμοχώστου με ακόμα τέσσερις φίλους του, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρούσε στροφή δεξιά.
Το όχημα των νεαρών μετά τη σύγκρουση χτύπησε διαδοχικά σε λυόμενο κτίσμα και στη συνέχεια σε κυπαρίσσια. Από τη σύγκρουση, το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Ελληνοκύπριος με συνοδηγό τον 15χρονο γιο του, πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους εκτός από τον 18χρονο Νικόλα Κουτσού, ο 20χρονος Μαρτίνος Μάρτη που ήταν συνοδηγός και ο επίσης 20χρονος Ειρηναίος Αδάμου που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Οι υπόλοιποι δύο φίλοι τους, ηλικίας 18 και 22 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και υπεβλήθησαν σε εγχείρηση. Η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.
Ο 44χρονος και ο 15χρονος γιο του που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν σπίτι τους για να κληθούν σήμερα για κατάθεση στη Τροχαία.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας