Θεσσαλονίκη: Στο 2% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως 214 καθηγητές του ΑΠΘ
Τη λίστα ανακοίνωσαν ο επιστημονικός εκδοτικός οίκο Elsevier και το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ
Συνολικά 214 καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ κατατάσσονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως στην ετήσια κατάταξη που ανακοινώθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier και το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες αξιολογούνται με βάση την απήχηση της δημοσιευμένης έρευνάς τους, είτε κατά το τελευταίο έτος αναφοράς (2023), είτε στη συνολική διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
Σε μήνυμά τους προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ συγχαίρουν τους καθηγητές «που ανεβάζουν το ΑΠΘ ψηλά» και «με την ερευνητική τους αριστεία και τις επιδόσεις τους στην έρευνα, και την παραγόμενη γνώση και καινοτομία ενισχύουν το αποτύπωμα του Ιδρύματός μας στη διεθνή ερευνητική κοινότητα».
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.