Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν από το Ιράν, συνέλαβαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας ως διακινητές των 66 μεταναστών που διασώθηκαν την Πέμπτη ανοιχτά της Κορώνης.
Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν δήλωσε μέσω του 112 ότι ήταν σε κίνδυνο και έτσι ξεκίνησε μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, με τη συνδρομή παραπλέοντος φορτηγού πλοίου «ARGO 1» σημαίας Παναμά.
Το πλοίο είχε ξεκινήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Ιταλία.
Το κόστος μεταφοράς τους εκτιμάτα από έξι έως οκτώ χιλιάδων ευρώ.
Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους υποδέχθηκαν άτομα από τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και εθελοντές παρέχοντας τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού.
Στο χώρο αυτό θα παραμείνουν για λίγες ημέρες έως ότου αποφασιστεί σε ποια δομή φιλοξενίας θα μεταφερθούν.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3