Σύρος: Δωρίστηκε το σύνολο του συγγραφικού έργου του Χρήστου Μαλεβίτση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμούπολης
Ο συγγραφέας ήταν ένα πρόσωπο γνώριμο στο νησί της Σύρου, καθώς περνούσε εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί, αντλώντας έμπνευση για το έργο του
Ολόκληρο το έργο του συγγραφέα και αείμνιστου στοχαστή,Χρήστου Μαλεβίτση, μπορεί πλέον να βρεθεί στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, έπειτα από μια σημαντική δωρεά που έγινε από τον γιο του, Κωνσταντίνο Μαλεβίτση.
Ο συγγραφέας ήταν ένα πρόσωπο γνώριμο στο νησί της Σύρου, καθώς περνούσε εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί, αντλώντας έμπνευση για το έργο του.
Ο Κωνσταντίνος Μαλεβίτσης (αριστερά στην φωτό) παρέδωσε ο ίδιος τα βιβλία -23 τόμοι με τη μορφή των Απάντων Χρήστου Μαλεβίτση από τις εκδόσεις Αρμός- στον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Αλέξανδρο Αθανασίου.
Ο Χρήστος Μαλεβίτσης γεννήθηκε στην Καλοσκοπή Παρνασσίδος το 1927. Σπούδασε οικονομία, κοινωνιολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, στη Χάγη και στη Γενεύη.
Εργάστηκε στην οικονομική επιτροπή του ΟΗΕ, σε οικονομικά υπουργεία και στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, του Εθνικού Θεάτρου, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών, μεταξύ των οποίων τα περιοδικά «Ευθύνη», «Νέα Εστία», «Νέα Σύνορα», «Λωτός».
Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1964, με συνεργασία του στο περιοδικό «Εποχές». Επηρεασμένος από τον υπαρξισμό, ασχολήθηκε κυρίως με το φιλοσοφικό δοκίμιο, ενώ συγχρόνως μετέφρασε ορισμένα απ' τα σημαντικότερα φιλοσοφικά βιβλία του 20ου αιώνα: Berdiaeff, Heidegger, Jaspers, Tillich, Bochenski, Wahl, κ.α.
Κλείσιμο
Πέθανε στην Αθήνα το 1997. Το έργο του έχει κυκλοφορήσει και σε ψηφιακή μορφή από τον Σύνδεσμο Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση και τον Θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.