Νέο σύστημα εφημεριών: Πώς θα εξυπηρετούν τους ασθενείς τα νοσοκομεία της Αττικής - Πότε ξεκινά
Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα μονοπωλεί τις συσκέψεις στο υπουργείο, ωστόσο φαίνεται ότι πλέον στο υπουργείο Υγείας έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια για αναβολές και σενάρια επί χάρτου
Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων της Αττικής εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Οι πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα, η ανάπτυξη (λιγότερων ή περισσότερων) ράντζων έπειτα από την εφημερία και η εξουθένωση για τους πολίτες όπως και για το ολοένα μειούμενο προσωπικό του ΕΣΥ, ειδικά στο λεκανοπέδιο, συνθέτουν τα στοιχεία του προβλήματος που επιχειρεί να λύσει η ηγεσία της Αριστοτέλους.
Έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία για τις προσελεύσεις, τις εισαγωγές, τις διακομιδές, τους εργαζόμενους, οι επικεφαλής του υπουργείου αναζητούν τον συνδυασμό που μπορεί να… οδηγήσει σε ασφαλείς και αποτελεσματικές εφημερίες για ασθενείς και προσωπικό. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα τονίζουν πως στη βάση κάθε ουσιαστικής και υλοποιήσιμης αλλαγής πρέπει να είναι η ενίσχυση του προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στα όριά του.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.