Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα δέχθηκε μία 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος και μία 37χρονη επιτέθηκαν φραστικά στην νεαρή λόγω των χαρακτηριστικών της καταγωγής και της θρησκείας της, προσβάλλοντας την τιμή της, ενώ επιχείρησαν να κινηθούν απειλητικά προς το μέρος της. Επιπλέον, η 37χρονη τη χτύπησε στο χέρι, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.
Τα δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.