Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο
Εικόνες από την καταγραφή των drone έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Πότε εντοπίστηκε η φωτιά και πότε έφτασαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις
Το βίντεο που κατέγραψαν τα drone, όταν ξεκίνησε η εστία φωτιάς στον Βαρνάβα την Κυριακή το μεσημέρι έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Χ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
Το βίντεο δείχνει το drone της Πάρνηθας να εντοπίζει την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 15:02.
Στις 15:06, δηλαδή τέσσερα λεπτά μετά τον εντοπισμό της εστίας, το πρώτο ελικόπτερο φαίνεται να φτάνει στο σημείο, ενώ ένα λεπτό μετά (στις 15:07), το ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψη.
Οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στο σημείο επτά λεπτά μετά.
Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια δηλώσεων ανέφερε ότι η ανταπόκριση από αέρος αλλά και από το έδαφος ήταν άμεση, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες έκαναν ανυπέρβλητο το πρόβλημα.
Το COSMOTE TELEKOM ART/TECH - The Roadshow επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και μετατρέπει και φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη, κινητή γιορτή ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τον θερινό κινηματογράφο με τις σύγχρονες τεχνολογικές εμπειρίες, σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.