Το Γενί Τζαμί παραχωρήθηκε στους μουσουλμάνους για να προσευχηθούν για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ
Η προσευχή τελέστηκε από τον Αιγύπτιο ιμάμη Μοχάμεντ Ελ Ζαχάμπι, πρόεδρο της Θρησκευτικής Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και την παρακολούθησαν πιστοί, μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, καθώς και επισκέπτες
Από νωρίς το πρωί, στις 7:00 σήμερα, μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, προσήλθαν για να προσευχηθούν για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha), στο Γενί Τζαμί, γνωστό ως παλαιό αρχαιολογικό μουσείο, καθώς δεν λειτουργούν χώροι προσευχής για μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη.
Το τέμενος Γενί Τζαμί, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιόδου της Τουρκοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραχωρήθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, στους μουσουλμάνους για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους κατά την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.
«Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους μουσουλμάνους. Σήμερα εκδηλώθηκε μεγαλύτερο ενδιαφέρον μουσουλμάνων από την πρώτη φορά που παραχωρήσαμε τον χώρο», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος μουσουλμανικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Μαίρη Κυρίτση και διευκρίνισε πως, «περίπου 130 άτομα προσήλθαν σήμερα, σχεδόν οι διπλάσιοι από την προηγούμενη φορά, ανάμεσα τους και πολλές οικογένειες, γυναίκες με παιδιά».
«Τις προηγούμενες ημέρες κατόπιν της έγκρισης του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, η υπηρεσία μας ακολούθησε τις απαραίτητες διαδικασίες, έγιναν οι συνεννοήσεις με θρησκευτικές κοινότητες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον, ακολούθησαν οι προετοιμασίες του χώρου», εξήγησε η κα Κυρίτση.
Η προσευχή τελέστηκε από τον Αιγύπτιο ιμάμη Μοχάμεντ Ελ Ζαχάμπι, πρόεδρο της Θρησκευτικής Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και την παρακολούθησαν πιστοί, μέλη θρησκευτικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, καθώς και επισκέπτες.
*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας