Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι – Δείτε βίντεο
Πεσμένα δέντρα, καταστροφές σε οχήματα και καλλιέργειες
Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροιααποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του δήμου. Από τους δυνατούς χθεσινοβραδινούς ανέμους έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες φωτισμού, βυθίζοντας στο σκοτάδι για πολλές ώρες μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Καταστροφές προκλήθηκαν επίσης από «ιπτάμενες» λαμαρίνες, στέγαστρα και μεταλλικές κατασκευές, που ξηλώθηκαν από ταράτσες πολυκατοικιών, πλακώνοντας οχήματα, αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες. Έσπασαν δέντρα και κλαδιά οπωροφόρων δέντρων, ροδακινιών και κερασιών, που ήταν σε φάση συγκομιδής.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Βέροιας, Βασίλης Παπαδόπουλος, οι ριπές των ανέμων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στα χωριά ήταν τόσο ισχυρές που «τρόμαξε ο κόσμος. Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η κλιματική κρίση μας χτυπάει και μας χτυπάει αλύπητα».
Πτώση πλατάνου στην πλ. Κτηνιατρείου (γέφυρα Κούσιου) στη Βέροια - Περισσότερα στο https://www.inveria.gr/2024/06/veria-o-aeras.html
Επιπλέον, μια ακακία που μοίραζε τη σκιά της για δεκάδες χρόνια, έπεσε στο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», δίπλα στην κεντρική πλατεία Ωρολογίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές στο μνημείο. Τα συνεργεία του δήμου από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν επί ποδός για να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα από τους δρόμους και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.