Ακρόπολη: Γνωστός blogger ΑμεΑ δηλώνει «σούπερ εντυπωσιασμένος» από την προσβασιμότητα - Δείτε βίντεο

Ακρόπολη: Γνωστός blogger ΑμεΑ δηλώνει «σούπερ εντυπωσιασμένος» από την προσβασιμότητα - Δείτε βίντεο

Ο Κόρι Λι έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη και αναρτά στο TikTok βίντεο με τις εμπειρίες του και κατά πόσον είναι εύκολα τα ταξίδια για ανθρώπους που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο

akropoli-blogger-1
Την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη μοιράστηκε με τους ακολούθους του ο γνωστός blogger Κόρι Λι δηλώνοντας «σούπερ εντυπωσιασμένος» από την προσβασιμότητα για το αμαξίδιό του και για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Κόρι Λι έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη και αναρτά στο TikTok βίντεο με τις εμπειρίες του και κατά πόσον είναι εύκολα τα ταξίδια για ανθρώπους που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Δείτε βίντεο:
@curbfreecorylee

Today was a great day at the Acropolis in Athens, Greece! 🇬🇷 I was super impressed with the wheelchair accessibility, especially with it being such a historic site. If you’ll be in Athens, this should definitely be a must-do! [We’re in Greece this week for the 6th annual Curb Free Group Trip, and this trip is in collaboration with @Wheel the World] ♿️ #acropolis #acropolisofathens #athensgreece #wheelchairtravel #wheelchairtrip #accessibletravel #wheelchair #wheelchairlife #wheelchairuser

♬ original sound - Cory Lee


Κλείσιμο
«Σήμερα ήταν μία σπουδαία ημέρα στην Ακρόπολη της Αθήνας, στην Ελλάδα. Έμεινα σούπερ εντυπωσιασμενος με την προσβασιμότητα για αναπηρικά αμαξίδια, ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για ιστορικό χώρο. Εάν βρεθείτε στην Αθήνα, πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείτε», έγραψε στο TikTok ο αμερικανός blogger, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει ένα «μάθημα» με ταξιδιωτικές συμβουλές για ΑμεΑ με βάση τις εμπειρίες του.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο TikTok για την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο, ο Λι επισημαίνει ότι έχει εγκατασταθεί ανελκυστήρας πλαγιάς με τον οποίο όσοι έχουν κινητικές δυσκολίες μπορούν να φτάσουν γρήγορα και εύκολα στον αρχαιολογικό χώρο, απολαμβάνοντας «εντυπωσιακή» θέα κατά τη διάρκεια της ανάβασης.

Στη συνέχεια, ο Λι τονίζει ότι η Ακρόπολη διαθέτει «πραγματικά ομαλές, στρωμένες διαδρομές», σχολιάζοντας ότι ήταν κάτι «εξαιρετικό να το βλέπεις», ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για πρόσφατο έργο που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Ήταν μία υπέροχη ημέρα», καταλήγει.

Η κατασκευή και οι αντιδράσεις

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, οι διαδρομές ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, που αρχικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάστηκαν με βάση τα αρχαιολογικά δεδομένα, αποκαθιστώντας τις αρχαίες χαράξεις της οδού των Παναθηναίων, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά σημεία του λόφου.

Για την κατασκευή τους, σε μήκος 500 μέτρων, επελέγη ένα ειδικό αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα με περιεκτικότητα σε τσιμέντο μόλις 12%, δηλαδή ένας τεχνητός λίθος αντίστοιχος των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη συμπλήρωση μνημείων. Τα υλικά δοκιμάστηκαν πρώτα επί τόπου από την αρμόδια Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως. Μάλιστα, το έργο υλοποιήθηκε με τρόπο που το καθιστά απολύτως αναστρέψιμο.

Μετά την τοποθέτηση των διαδρομών ΑμεΑ, το υπουργείο Πολιτισμού φρόντισε και για την εγκατάσταση ειδικής διαδρομής για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης, διευρύνοντας περαιτέρω την προσβασιμότητα στον Ιερό Βράχο. Η απτική διαδρομή αποτελείται από 12 στάσεις επίσκεψης και τέσσερις πληροφοριακούς σταθμούς. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστια πυρκαγιά στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού που παρασκευάζει το Ozempic στη Δανία

Επίθεση με μπουνιές από νεαρό Αφγανό μέρα μεσημέρι σε κοπέλα στην Ερμού - Δείτε βίντεο


Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία HENKEL ΕΛΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης