Χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος πειρατικής τηλεόρασης με κέρδη 5,8 εκατομμυρίων ευρώ - Είχαν στήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων

Χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος πειρατικής τηλεόρασης με κέρδη 5,8 εκατομμυρίων ευρώ - Είχαν στήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων

Περισσότερα από 25.000.000 ευρώ οι ζημιές στις εταιρείες παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών - Συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Πάτρα και Βοιωτία - Αναμένεται κύμα διώξεων, έχουν ταυτοποιηθεί 50.000 χρήστες 

sindromitika-kanalia
Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Ειδικότερα, χθες 21 Μαΐου οι αστυνομικοί οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες στην Πάτρα, σε περιοχές της Αττικής και σε περιοχή της Βοιωτίας. 

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Κλείσιμο
Ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους, σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Ως προς τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες επέλεγαν την είσπραξη δια ζώσης, μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 5.798.700 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 25.127.700 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

-πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών,

-πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης