Καιρός: Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες από την Πέμπτη - Πού θα δούμε τα πρώτα 30άρια

Καιρός: Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες από την Πέμπτη - Πού θα δούμε τα πρώτα 30άρια

Ανοιξιάτικος, με εναλλαγές, αλλά χωρίς έντονα φαινόμενα, προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες  - Θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια - Έως και 36 βαθμοί την Πέμπτη στην Κρήτη!

zesti_433434_2
Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα από την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και αναμένεται άνοδος του υδραργύρου που σταδιακά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία περιμένουμε λίγες βροχές και τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 βαθμούς.

Ο καιρός έως και την ερχόμενη Παρασκευή με μια ματιά! Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στους χάρτες και για λεπτομέρειες...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, May 12, 2024


Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου το απόγευμα υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d188ms4w1ia1)


Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 24 βαθμούς.



36άρια την Πέμπτη στην Κρήτη - Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης σε δυτικά και νότια 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη η εβδομάδα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα.  Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ από την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί και ο υδράργυρος θα προσεγγίσει θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει η θερμοκρασία, αγγίζοντας τους 33-35 βαθμών Κέλσιου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 14-05-2024

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και την Κρήτη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια.

kairos-zesti-maios-pemti


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη θα είναι ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

kairos-zesti-maios-emy


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπτη η προκλητική επιλογή της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Δείτε πώς ο Πιρς Μόργκαν στρίμωξε τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα

Εφοριακοί με scanner στο δρόμο θα «παγιδεύουν» παράνομους οδηγούς - Έως €10.000 τα πρόστιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης