Δεν δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αφεθεί ελεύθερος ο άνδρας για τον οποίο η Κωνσταντοπούλου δημιούργησε επεισόδιο στον Βόλο

Δεν δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αφεθεί ελεύθερος ο άνδρας για τον οποίο η Κωνσταντοπούλου δημιούργησε επεισόδιο στον Βόλο

Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή από την πρόεδρο του δικαστηρίου της Μαγνησίας 

konstantopoulou1
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του Βόλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά δικαστικών λειτουργών στα δικαστήρια του Βόλου, επισημαίνει ότι «ουδέποτε οποιοσδήποτε εισαγγελέας αυτής (σ.σ.: του Αρείου Πάγου) έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση προέδρου δικαστηρίου του Βόλου.

Στα δικαστήρια του Βόλου Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης δύο πολιτών (μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό), οι οποίοι είχαν μηνυθεί από την Δημοτική Αρχή Βόλου για παράνομη βία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Βόλο το 2017, με αφορμή το θέμα του βιολογικού καθαρισμού.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης, η πρόεδρος της έδρας έδωσε εντολή να κρατηθεί ένας άνδρας από το κοινό του δικαστηρίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προβολής του βιντεοληπτικού υλικού πλησίαζε την έδρα εξαπολύοντας πυρά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Στο άκουσμα της εντολής η κυρία Κωνσταντοπούλου και ενώ η πρόεδρος της έδρας αποχωρούσε από την αίθουσα και πήγαινε προς το γραφείο της μπήκε μπροστά της, μην επιτρέποντάς τη διέλευσή της. Αστυνομικοί που ήταν στο δικαστήριο άνοιγαν δρόμο για να περάσει η εισαγγελέα, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου της έλεγε ότι δεν συμφωνεί με την εντολή που έδωσε.

Κλείσιμο
Μεταγενέστερα, όταν προσπάθησαν να απομακρύνουν την κυρία Κωνσταντοπούλου εκείνη τους φώναζε «μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο». Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην κράτηση νεαρού πολίτη σε αρνητικές συνθήκες.

H δίκη διεκόπη για τις 16 Μαΐου 2024.

Ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Μαγνησίας αφέθηκε ελεύθερος, ο νεαρός που κρατήθηκε με εντολή της προέδρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφέρει ότι «με αφορμή δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού τύπου του Νομού Μαγνησίας, δηλώνει, ότι ουδέποτε οποιοσδήποτε εισαγγελέας αυτής έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση προέδρου δικαστηρίου του Βόλου και διαβεβαιώνει, ότι όλα τα δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν, πιστά, το νόμο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα των διαδίκων ή των δικηγόρων τους, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές του Βόλου».

Ειδήσεις σήμερα:

O πόλεμος κατά της Ρωσίας θα εισέλθει σε κρίσιμη φάση τους επόμενους δύο μήνες, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Παρέμβαση της UNESCO για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Σκηνικό σύγκρουσης «Κασσελίστας» και «γαλάζιων» στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι φατρίες, οι προγραφές και τα καλά παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης