Μύκονος: Από τα σουσάδικα και τους ναργιλέδες στο συρτάκι και το σπάσιμο πιάτων

Μύκονος: Από τα σουσάδικα και τους ναργιλέδες στο συρτάκι και το σπάσιμο πιάτων

Η ιστορία του Τόλη Βουτσά, του αρχαιότερου concierge του νησιού που ανέλαβε τη διαμονή δεκάδων γνωστών προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων οι υιοί Καντάφι και ο ο Ντι Κάπριο και τώρα επαναλανσάρει το αυθεντικό ελληνικό γλέντι

mykonos__4_
Ο concierge είναι ο «άνθρωπος» των VIP επισκεπτών, εκείνος που θα καλύψει όλες τις ανάγκες του πελάτη, από τη μεταφορά και τακτοποίηση του στη βίλα μέχρι τις επιλογές του για διασκέδαση όπως και την διευθέτηση όλων των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν στο ταξίδι του. Με λίγα λόγια είναι αυτός που θα ικανοποιήσει και την πιο εξεζητημένη επιθυμία του πελάτη και θα πληρωθεί ακριβά για να το κάνει αυτό.

Η εν λόγω ειδικότητα άρχισε να γίνεται απαραίτητη στη Μύκονο από τις αρχές του 2000 όταν άρχισαν να την επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι εύποροι τουρίστες με υψηλές απαιτήσεις. Ο Τόλης Βουτσάς «εισήγαγε» το επάγγελμα του concierge στο νησί, ένα επάγγελμα που εκείνη την εποχή ήταν γνωστό και περιζήτητο σε μεγάλες όμως αγορές, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και τα διάσημα τουριστικά θέρετρα της γαλλικής και ιταλικής ριβιέρα.

Το καλοκαίρι του 2000 με τη βοήθεια μιας φίλης του και πρώην εστεμμένης των εγχώριων καλλιστείων ο Τόλης Βουτσάς γνωρίζει τους πρώτους του πελάτες, την οικογένεια Καντάφι που εκείνη την εποχή αριθμούσε 30 χρόνια στην εξουσία της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου Λιβύης. Το χρήμα δεν ήταν πρόβλημα ειδικά για τους υιούς Καντάφι που ήθελαν να έχουν δίπλα τους κάποιον που να τους ρυθμίζει το καθημερινό τους πρόγραμμα και να καλύπτει τις απαιτήσεις τους, από τη παροχή ιδιωτικού σεφ και κρατήσεις σε εστιατόρια και κλαμπ μέχρι ναύλωση ελικοπτέρων και θαλαμηγών για αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, ανάλογα με τα κέφια τους.
Μύκονος : Από τα σουσάδικα και τους ναργιλέδες στο συρτάκι και το σπάσιμο πιάτων
Κλείσιμο

Παρ’ ότι συνοδεύει τους υιούς Καντάφι από μαγαζί σε μαγαζί ενώ εκείνοι ξοδεύουν δίχως αύριο, ο Έλληνας concierge αντιμετωπίζεται με χλεύη και δυσπιστία από το τότε επιχειρηματικό κατεστημένο της Μυκόνου.

Δεν το βάζει κάτω και πιστός στο πλάνο του δημιουργεί την Concierge Unique που γρήγορα γίνεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξυπηρέτησης υψηλών προσώπων στη χώρα μας με σημαντικές συνεργασίες στο εξωτερικό που οδηγούν στη Μύκονο διάσημες προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το καλοκαίρι του 2016 που εκείνη τη χρονιά είχε κατακτήσει το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ταινία Revenant. Ο Αμερικανός ηθοποιός μένει στο νησί για 96 ώρες και το πρόγραμμα του ταξιδιού του, από την διαμονή σε βίλα Έλληνα επιχειρηματία στον Τούρλο μέχρι το πριβέ τραπέζι στο πάρτι του Nammos για να ακούσει τους αγαπημένους του Gipsy Kings το αναλαμβάνει η εταιρία του Έλληνα concierge.
mykonos5
mykonos4
mykonos3
mykonos2
O Έλληνας concierge με τον Λάιονελ Ρίτσι σε σκάφος στη Μύκονο
mykonos6
Με την Κένταλ Τζένερ και την Μπέλα Χαντίντ το καλοκαίρι του 2017
Το γλέντι αλά ελληνικά

Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και σήμερα σε μια ιδιαίτερα περίεργη τουριστική σεζόν για τη Μύκονο, ο Έλληνας concierge παράλληλα με τις δραστηριότητες της εταιρείας του προχωρά σε μια εναλλακτική προσέγγιση στην ψυχαγωγία των επισκεπτών που παραπέμπει σε μια παλιά ελληνική συνήθεια... στο σπάσιμο πιάτων μαζί με παραδοσιακούς χορούς.

Την ονομάτισε “Dancing with the Greeks”, λαμβάνει χώρα τα μεσημέρια στο εστιατόριο Μαμαλούκα στη Χώρα της Μυκόνου και απευθύνεται κατά βάση στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και σε τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία ενώ παρέχεται και ως υπηρεσία διασκέδασης σε βίλες ή οπουδήποτε θελήσει κάποιος να διασκεδάσει αλά ελληνικά. Η ιδέα προέκυψε όταν ο concierge διαπίστωσε ότι υπήρχε σημαντικό κενό στις δραστηριότητες των τουριστών που κατέβαιναν από τα κρουαζιερόπλοια και περιφέρονταν για ώρες στη Μύκονο.

Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το έτος. Πρόκειται όμως για ημερήσιους επισκέπτες που έχουν σχεδόν μηδενική συνεισφορά στην τοπική οικονομία. Η εφαρμογή κάποιων μέτρων ώστε να μπει ένα όριο στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που καταφθάνουν στη Μύκονο όπως και στον αριθμό των επιβατών που αποβιβάζονται στο νησί είναι ήδη στα σκαριά. Προς το παρόν οι επισκέπτες μπορούν να εντρυφήσουν στον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διασκέδασης και να αισθανθούν λίγο Έλληνες σε ένα πανέμορφο νησί που τα τελευταία χρόνια έχασε την ταυτότητα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα


Η σφαγή στα Βορίζια και οι άλλες 30 βεντέτες που συγκλόνισαν την Ελλάδα


Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα - Πώς επηρεάζει το αναπνευστικό και την καρδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης