Το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων «τύπωσε» το δικό του Πρώτο Θέμα

Το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων «τύπωσε» το δικό του Πρώτο Θέμα

Μαθητές και μαθήτριες της πρώτης Γυμνασίου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου και είδαν από κοντά τη λειτουργία της εφημερίδας και του site

mathites_xr
Το δικό τους πρωτοσέλιδο έφτιαξαν 21 μαθητές της πρώτης Γυμνασίου Θρακομακεδόνων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πρώτου Θέματος.

Το πρωτοσέλιδο των μαθητών

gimnasio-exofilo


Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, με μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς λειτουργεί μία εφημερίδα και ένα site, οι έφηβοι μαθητές βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. 
mathites___1_
mathites___6_
mathites___5_
Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά από τους αρχισυντάκτες και τους συντάκτες του protothema.gr για το πώς λειτουργεί το site. Τον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται, αλλά και αναρτώνται οι ειδήσεις, τα κριτήρια επιλογής τους, αλλά και την ιεράρχησή τους στην κεντρική σελίδα του site.
mathites___4_
mathites___3_
Στη συνέχεια οι μαθητές, χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Κάποιοι ασχολήθηκαν με το πολιτικό ρεπορτάζ, άλλοι με το οικονομικό, με το ελεύθερο, με το αθλητικό ή με το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Αφού όρισαν έναν αρχισυντάκτη, πρότειναν θέματα και επέλεξαν με τι τελικά θα ασχοληθούν. Έτσι στο τέλος, η κάθε ομάδα έγραψε ένα θέμα, έβαλε τίτλο και επέλεξε φωτογραφία. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, αποφάσισαν ποια θέματα και σε ποια θέση θα τοποθετηθούν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και στην συνέχεια το έστειλαν στο τυπογραφείο για εκτύπωση.
Κλείσιμο
mathitesnew

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά 6ωρο την Παρασκευή - Οι δέκα περιοχές που θα βρέξει περισσότερο

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης