ΕΛ.ΑΣ.: Περίπου 4.300 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν διαχειριστεί τα ΑΤ Δυτικής Αττικής από το 2021

ΕΛ.ΑΣ.: Περίπου 4.300 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν διαχειριστεί τα ΑΤ Δυτικής Αττικής από το 2021

Η Αστυνομία λαμβάνει ήδη περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως η δημιουργία επιπλέον Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και η χρήση safehouses

via
Στοιχεία για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετώπισαν τα 16 Αστυνομικά Τμήματα της Δυτικής Αττικής και διαχειρίστηκαν τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε Αχαρνές και Περιστέρι από το 2021 ως και το πρώτο τρίμηνο του 2024, έδωσε το Αρχηγείο της Ελληνική; Αστυνομίας.

Συνολικά, σύμφωνα με την καταγραφή, ολα αυτά τα χρόνια, η ΕΛ.ΑΣ. έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, σε μια από τις δυσκολότερες περιφέρειες της Αττικής, περίπου 4.300 περιστατικά.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, λόγω της παραπλανητικής αποτύπωσης στατιστικών στοιχείων ενδοοικογενειακής βίας, που παρουσιάστηκαν σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες, 12 Απριλίου 2024, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στη Δυτική Αττική λειτουργούν δύο επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε Αχαρνές από τον Σεπτέμβριο του 2022 και στο Περιστέρι από τον Οκτώβριο του 2021.

Όπως είναι φυσικό τα εν λόγω Γραφεία επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά τα έτη 2021, 2022, 2023 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2024 τα Αστυνομικά Τμήματα Δυτικής Αττικής επιλήφθηκαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και συγκεκριμένα:

το Β’ Α.Τ Περιστερίου σε 1.357 (Γραφείο Ενδοοικογενειακής),
το Α’ Α.Τ. Αχαρνών σε 903 (Γραφείο Ενδοοικογενειακής),
το Α.Τ Ιλίου σε 333,
το Α.Τ Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε 186 (Σημείωση: Από το 2023 που επανασυστάθηκε το Α.Τ. Καματερού έχει επιληφθεί σε 2 περιστατικά και το Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε 7),
το Α.Τ Ελευσίνας σε 184,
το Α.Τ Ασπροπύργου σε 177,
το Α’ Α.Τ Περιστερίου σε 175,
το Α.Τ Αγίας Βαρβάρας σε 173,
το Α.Τ Πετρούπολης σε 166,
το Α.Τ Αιγάλεω σε 150,
το Α.Τ Φυλής σε 148,
το Α.Τ Μεγαρέων σε 147,
το Α.Τ Χαϊδαρίου σε 97,
το Α.Τ Μάνδρας – Ειδυλλίας σε 48,
το Β’ Α.Τ Αχαρνών – Ολυμπιακού Χωριού σε 34 και
το Α.Τ Ζεφυρίου σε 16.

Η αναλογία δε των ανωτέρω αριθμητικών στοιχείων συνάδει με τα πληθυσμιακά δεδομένα κάθε δημοτικής ενότητας (σύμφωνα με την απογραφή 2021: Περιστέρι 133.630, Αχαρνές 100.857, Ίλιον 84.004, Άγιοι Ανάργυροι 32.283, Καματερό 29.179), καταδεικνύοντας την αυξημένη ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Συνεπώς η επιχειρούμενη σύγκριση απόδοσης – διαχείρισης περιστατικών από οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα έναντι του καθ’ ύλην αρμόδιου Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας είναι τουλάχιστον παραπλανητική.

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει ήδη περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως ενδεικτικά η δημιουργία επιπλέον Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και η χρήση safehouses ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια ταρακούνησε και την Αττική - Επτά μετασεισμοί, 3,9R ο μεγαλύτερος

Τα μεγέθη των γυναικείων γλουτών σε όλο τον κόσμο - Ποια χώρα έχει τη μεγαλύτερη περιφέρεια, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια- Έσπασαν βιτρίνα καταστήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης