Πάτρα: Κατάληψη του Δημαρχείου από συμβασιούχους, που κατήγγειλαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα

Πάτρα: Κατάληψη του Δημαρχείου από συμβασιούχους, που κατήγγειλαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα

Μικροεπεισόδια το πρωί της Παρασκευής μεταξύ συμβασιούχων και αστυνομικών, στη διάρκεια πορείας

patra_dimarxeio
«Ηλεκτρισμένη» είναι η ατμόσφαιρα έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό συμβασιούχων από ομάδα αγνώστων τα ξημερώματα.

Οι συμβασιούχοι που από χθες κάνουν κατάληψη του Δημαρχείου, παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους, ωστόσο δύο από τους συναδέλφους τους δέχθηκαν επίθεση.

Πάτρα: Πορεία συμβασιούχων προς το Δημαρχείο


Οπως είπε μιλώντας στο tempo24 το ένα από τα θύματα, τα ξημερώματα φεύγοντας από το Δημαρχείο μαζί με έναν συνάδελφό του, τους ακολουθούσε μεγάλη ομάδα ατόμων άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν και στην οδό Κορίνθου τον έσπρωξαν τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον γρονθοκοπούν.

Άμεσα το γεγονός έγινε γνωστό και δεκάδες συμβασιούχοι που διεκδικούν την παραμονή τους στην εργασία τους, έφθασαν στο Δημαρχείο, όπου στο μεταξύ δεκάδες άτομα είχαν φθάσει, ενώ οι αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο ήταν σπασμένες και τα πανό που είχαν κρεμάσει, τα είχαν κατεβάσει και τα πέταξαν στα σκουπίδια.

Πάτρα: Αποκλεισμός συμβασιούχων από τη Αστυνομία


Κλείσιμο
Οι συμβασιούχοι που ήταν συγκεντρωμένοι απέναντι από το Δημαρχείο αποφάσισαν να φύγουν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που χτυπήθηκαν και βρίσκονταν εκεί, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη με μοτοσυκλετιστές και περιπολικά αναπτύχθηκε στην πλατεία για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Στο μεταξύ, οι συμβασιούχοι είχαν προγραμματίσει πορεία για το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Κολοκοτρώνη. Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Δημαρχείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Λεωφόρο Υμηττού

Με 500 ελέγχους την ημέρα το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 - Από ποιους θα αναζητήσει 65 δισ. ευρώ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Κωνσταντοπούλου ο Μπάμπης Στόκας - Το σχόλιο του Φίλιππου Πλιάτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης