Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου: Οι μάσκες χημικού πολέμου, η εκπαίδευση και οι σκυλοτροφές

Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου: Οι μάσκες χημικού πολέμου, η εκπαίδευση και οι σκυλοτροφές

«Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για πυρηνική καταστροφή, το σπίτι αντέχει σε επίθεση από πύραυλο» - Η βαλλίστρα είναι το απόλυτο όπλο, λένε - «Δεν είμαστε ψεκασμένοι» δηλώνουν

preppers_3
Άνθρωποι που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή. Άνθρωποι που δηλώνουν έτοιμοι να επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου. Οι Έλληνες «preppers» παρουσιάστηκαν χθες βράδυ στον Αντώνη Σρόιτερ και την κάμερα της «Αυτοψίας» μιλώντας για το πώς εκπαιδεύονται και πώς προετοιμάζονται ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν, στην περίπτωση μιας μεγάλης καταστροφής.

Καταφύγια, αποθήκες τροφίμων, φαρμάκων, όπλων και εργαλείων, επιβίωση στη φύση και αυτοάμυνα. Πλάνο Α’, Β’ και Γ’. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός επιβιωτιστή, όπως τα περιγράφουν οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, ή για κάποια καταστροφή.

«Είναι η φιλοσοφία της πρόληψης στο κομμάτι της προετοιμασίας για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Η επιβίωση είναι άλλο πράγμα όμως. Όλοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα», λένε αρχικά. «Πρέπει όμως να εξηγήσουμε ότι prepper δεν είναι οποιαδήποτε συνωμοσία καταστροφής, κάτι ψεκασμένο. Prepper είναι όποιος προετοιμάζεται να ζήσει μια διαφορετικά κατάσταση. Όπως ο στρατός, όπως οι αθλητές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hlv22p0e15)
Κλείσιμο
 
Στη συνέχεια ένας άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης παρουσιάζει το σπίτι του, το οποίο όπως λέει, είναι έτοιμο για οποιαδήποτε καταστροφή. «Εδώ και 30 χρόνια το σπίτι μου είναι αυτόνομα ενεργειακά. Ο κόσμος το ξέρει ότι είμαι έτοιμος γιατί το δημοσιεύω κατά καιρούς, απλά το θεωρούν ακραίο. Είναι καλό να προετοιμάζεσαι για κάτι, ακόμα και αν δεν συμβεί. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή. Εχω προετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά. Ιδίως το υπόγειο. Όταν επενδύονται εκατομμύρια σε κάποια όπλα, θα τα χρησιμοποιήσουν». 

Ο Κρητικός εφευρέτης που ζει στο Ηράκλειο έχει θωρακίσει με σίδηρο το σπίτι του. «Αντέχει ακόμα και σε πύραυλο», όπως λέει και προσθέτει: «Αν τα φτιάξεις όλα με τα χέρια σου δεν κοστίζουν. Όλα είναι θωρακισμένα, δεν περνάει και ακτινοβολία εντός του σπιτιού». Δείχνει έπειτα το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει στο οποίο όπως είπε μπορεί να ζήσει μέχρι και δύο χρόνια. Εκτός από φαγητά, στο υπόγειο υπάρχουν φάρμακα, γάζες, κουβέρτες, αλλά και... καραμπίνα με πολλά φυσίγγια αποθηκευμένα. «Κάτι το σημαντικό είναι επίσης ένας μετρητής ακτινοβολίας για να ξέρεις πότε θα βγεις έξω».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hmfnbxa03t)


Ως προς τους λόγους που αποφάσισαν να γίνουν preppers, ένας από αυτούς εξηγεί «έχει σκεφτεί κανείς τι θα γίνει αν ένας κομήτης περάσει λίγο πιο κοντά από τη γή και κοπεί το ρεύμα στην Αθήνα 15 μέρες; Σας λέω κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα ακολουθήσει χάος, κανείς δεν έχει προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο». Ένας έφεδρος καταδρομέας που εμφανίζεται πλήρως εξοπλισμένος λέει ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος , αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει. «Το πιο ακραίο σενάριο είναι μια περίπτωση πολέμου. Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Όσοι δεν το γνωρίζουν, εθελοτυφλούν. Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα drones πρέπει να έχεις ψυχραιμία».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hm6onjmdcp)


Ένας από τους prepper παρουσιάζει τον εξοπλισμό επιβίωσης που διαθέτει ο ίδιος. Δείχνει συγκεκριμένα τον «σάκο επιβίωσης» που είναι σαν μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών το οποίο αντικαθιστά ουσιαστικά την σκηνή που μπορεί να φτιάξει κανείς.  Έπειτα, ο ίδιος μπαίνει και μέσα στον σάκο για να δείξει πως λειτουργεί, ενώ παρουσιάζει και όλα τα εργαλεία που περιέχονται στο τεράστιο σακίδιο που διαθέτει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hm898hfc1t)
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hme593ys29)


Ο Αντώνης Σρόιτερ, δοκίμασε έπειτα φαγητό επιβίωσης. Μια πολυμπάρα την οποία ο prepper έσπασε μέσα σε ένα μπολ, πρόσθεσε γάλα και έκανε έναν χυλό ο οποίος όπως είπε είναι καλό ακόμα και για παιδί και έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να χορταίνει κάποιος για πολλές ώρες. «Στα δύσκολα μια χαρά φαγητό», είπαν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hmb68syysp)

Στην Μακρακώμη, ένας πρώην στρατιωτικός έχει δημιουργήσει το δικό του καταφύγιο. «Δεν ξέρω αν θα επιβιώσω γιατί χρειάζεται και τύχη, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ζήσω περισσότερο από τους άλλους» λέει και προσθέτει: «Εχω τρόφιμα για έξι μήνες. Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη που μπορούμε να φάμε». 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hmql9e48ah)


Preppers δεν υπάρχουν όμως μόνο στην επαρχία, αλλά και στην Αθήνα. Ο λόγος για έναν άνδρα που αποφάσισε να προετοιμαστεί για το τέλος του κόσμου όταν μετακόμισε στα Εξάρχεια. «Πήρα αυτή τη μάσκα αερίου. Αυτό το πράγμα με προστατεύει από χημικές επιθέσεις, είναι ύφασμα εμποτισμένο με άνθρακα και είναι πολύ χρήσιμο. Για πολλά χρόνια ζούσα στο κέντρο της Αθήνας και ήταν απαραίτητο. Είμαι ένας ενεργός πολίτης που έχει ανάγκη όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή. Η ανθεκτικότητα του συνόλου είναι η ανθεκτικότητα των επιμέρους συν άλλα πράγματα». Μαζί του είχε επίσης σφυρίχτρα, φακό και άλλα εργαλεία, ενώ αποκάλυψε πως στον κήπο του έχει θάψει προϊόντα μακράς διάρκειας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hmw6qrw61t)

Εκτός των άλλων υπάρχει και η εκπαίδευση στα όπλα. Όπως λένε οι ίδιοι οι preppers, το απόλυτο όπλο για εκείνους είναι το τόξο, για αυτό και κάνουν ειδικά μαθήματα σε αυτό. «Η βαλλίστρα είναι το κορυφαίο όπλο που μπορεί να βρει κανείς. Είναι εύκολο στο χρήση και λειτουργεί προς την επιβίωση του καθενός. Είναι πολύ αξιόπιστο, επισκευάζεται εύκολα, χαλάει δύσκολα και έχεις ένα εργαλείο που κάνει τη δουλειά του σε όλες τις συνθήκες».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hn56ph22b5)


Μεταξύ άλλων στα μαθήματα των preppers είναι οι πρώτες βοήθειες, η εκπαίδευση στους ασυρμάτους και τις επικοινωνίες, η ορειβασία και οι στοιχειώδης τακτικές επιβίωσης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hmzwblkn61)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hn3rp2zeg1)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0hn5quy1ah5)


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Λεωφόρο Υμηττού

Με 500 ελέγχους την ημέρα το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 - Από ποιους θα αναζητήσει 65 δισ. ευρώ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Κωνσταντοπούλου ο Μπάμπης Στόκας - Το σχόλιο του Φίλιππου Πλιάτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης