Σταματά η ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη μέσω ιδιωτικής δωρεάς - Θα προχωρήσει με νέο σχεδιασμό, λένε από τον δήμο Αθηναίων

Σταματά η ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη μέσω ιδιωτικής δωρεάς - Θα προχωρήσει με νέο σχεδιασμό, λένε από τον δήμο Αθηναίων

Αντιδράσεις για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων - Τι απαντούν πηγές του δήμου

strefis
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Αθηναίων να σταματήσει η ανάπλαση του λόφου του Στρέφη μέσω ιδιωτικής δωρεάς ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε εξασφαλισθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Πηγές του δήμου Αθηναίων πάντως, επισημαίνουν ότι η σύμβαση που είχε υπογραφεί έληξε στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ ο δήμος θα συνεχίσει την ανάπλαση με νέο σχεδιασμό, σύμφωνα και με την απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε ένα μέρος του έργου. 


Με την έγκριση των δημοτικών παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ο Δήμαρχος Αθηναίων παύει οριστικά την πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανάπλαση, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση του εμβληματικού λόφου της Αθήνας. 

Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου αμφότεροι οι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων, Κώστας Ζαχαριάδης και Κώστας Παπαδάκης, επικροτούσαν την απόφαση. 

«Εδώ είναι ένα σημαντικό θέμα, ότι η παράταξη «Αθήνα Τώρα» κράτησε το λόγο της σε σχέση με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά. Και φυσικά σε σχέση με αυτά που συμφωνήσαμε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής προκειμένου να επιλέξουμε τη σημερινή δημοτική αρχή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Ζαχαριάδης επικροτώντας τον δήμαρχο για την απόφαση του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «ο δρόμος της αρετής είναι ένα λογοπαίγνιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στο εισηγητικό, αναφέρεται στη φαινόμενη πολιτική βούληση του Δημάρχου να μην παρατείνει την παραμονή της Prodea στο λόφο του Στρέφη, να μην της δώσει την ευκαιρία να αναμείνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».


Στελέχη της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η νυν δημοτική αρχή θα συνεχίσει να «συνδιοικεί» με τις δύο δημοτικές παρατάξεις εξ αριστερών της όχι για λόγους ιδεολογικούς, αλλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. «Είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε πληθώρα θεμάτων ώστε να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους της αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΙΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Πηγές του δήμου Αθηναίων, πάντως, σημείωναν ότι η σύμβαση του Δήμου με την ιδιωτική εταιρία Prodea έληξε όπως προβλεπόταν στις 29/2 και η εταιρία είχε ήδη ξοδέψει τα 3/4 της δωρεάς για τα έργα που έγιναν (750.000€). Ομως τα έργα είχαν σταματήσει από τον Δεκέμβριο όταν το ΣτΕ ακύρωσε ένα μέρος του έργου, ενώ υπήρξαν και πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Ο Δήμος θα ολοκληρώσει την ανάπλαση με νέο σχεδιασμό μετά την απόφαση του ΣτΕ
Εξ άλλου την πρόταση της Δημοτικής αρχής για τη διαπίστωση της λήξης της σύμβασης μεταξύ Δημου και Prodea και για τη διαδικασία παραλαβής ψήφισαν και οι σύμβουλοι Μπακογιάννη ως φαίνεται από το σχετικό video. Η απόφαση είναι ομόφωνη όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Βίντεο από την απόπειρα βιασμού της 32χρονης από πελάτη σε καφετέρια

Ζάκυνθος: Αρνούνται να επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά που κακοποιήθηκαν από εκείνη

Αλεξανδρούπολη: «Πήγα με στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα, είμαι αθώος» λέει ο καθηγητής που συνελήφθη για παρενόχληση μαθήτριας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης