Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας μετά την καταγγελία της 17χρονης κόρης του ότι ήθελε να την αναγκάσει να κάνει έκτρωση

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας μετά την καταγγελία της 17χρονης κόρης του ότι ήθελε να την αναγκάσει να κάνει έκτρωση

Επεισοδιακή δίκη - Έκλαιγε ο 57χρονος την ώρα των καταθέσεων - Η ανήλικη ταξίδεψε από την Αθήνα και βρήκε «καταφύγιο» στο σπίτι της οικογένειας του συντρόφου της

δικαστηριο
Άκρως επεισοδιακή και με εντάσεις ήταν η δίκη του 57χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του ότι ήθελε να την αναγκάσει να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Ο άντρας τελικά αθωώθηκε για την ενδοοικογενειακή απειλή, καθώς το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε στην αγόρευση της ότι ο κατηγορούμενος «εξεδήλωσε την εύλογη αγωνία του για το παιδί του, όπως όλοι οι γονείς. Η αγωνία του είναι ότι θα αλλάξει ριζικά η ζωή του ανηλίκου παιδιού του. Ήταν πολύ ψύχραιμος. Δεν προέκυψε ότι ο πατέρας απεύθυνε στην ανήλικη απειλές ότι θα την αναγκάσει να κάνει έκτρωση».

Τι υποστήριξε η ανήλικη

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, η οποία είναι 17 χρονών και έφυγε από την Αθήνα για να βρει τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη, καθώς περιμένει το παιδί του και βρίσκεται στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της, ο πατέρας της την είχε απειλήσει ότι θα την αναγκάσει να κάνει έκτρωση πάρα τη θέλησή της. Η ανήλικη, υπό τον φόβο αυτό, βρήκε «καταφύγιο» στο σπίτι της οικογένειας του συντρόφου της και δεν ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην κατάθεσή της η μητέρα της είπε στο δικαστήριο ότι το παιδί της φοβάται τις αντιδράσεις του πατέρα της καθώς πιστεύει ότι θα την αναγκάσει να κάνει έκτρωση. Παρόλο που και η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη της κόρης της, η ανήλικη δηλώνει αποφασισμένη να γεννήσει το παιδί που περιμένει.

«Δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον πατέρα της στην κατάσταση που ήταν καθώς είναι αποφασισμένη να κρατήσει το μωρό και φοβόταν ότι θα την βλάψει ψυχολογικά και ότι θα κάνει οτιδήποτε για να μη κρατήσει το παιδί. Έφυγε από την Αθήνα για να γλιτώσει», ανέφερε η μητέρα στους δικαστές.

«Ο πατέρας μου απειλεί ότι θα έρθει να με βρει και να με βάλει με το ζόρι να κάνω έκτρωση. Φοβάμαι να γυρίσω στο σπίτι», είπε η ανήλικη στην αστυνομία.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του ανηλίκου αγοριού, πατέρα του παιδιού που περιμένει η 17χρονη, λέγοντας ότι ήταν μπροστά σε τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ο πατέρας προς την ανήλικη κόρη του.

«Κάποια στιγμή ήρθε και μου είπε ότι ''ο πατέρας μου θα μου δώσει χάπι για να κοιμηθώ και θα με πάει στο νοσοκομείο να κάνω έκτρωση''. Έκλαιγε και έτρεμε, δεν μπορεί να το φαντάστηκε. Το παιδί ήρθε και μας ζήτησε βοήθεια, να μείνει λίγες ημέρες μέχρι να έρθει η μαμά της γιατί φοβόταν τον πατέρα της».

Έκλαιγε ο 57χρονος την ώρα των καταθέσεων

Στην απολογία του ο 57χρονος, ο οποίος ακούγοντας τις καταθέσεις έκλαιγε συνεχώς, αρνήθηκε ότι απείλησε την κόρη του και υποστήριξε ότι το παιδί του έχει πάρει τον «λάθος δρόμο» από τη στιγμή που έκανε σχέση με το συγκεκριμένο αγόρι.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, οι τόνοι ανέβηκαν όταν αποκάλεσε με προσβλητική φράση τον πατέρα του αγέννητου παιδιού, με τον δικηγόρο της οικογένειας και την μητέρα του να αντιδρούν έντονα και να χρειάζεται η παρέμβαση των αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η δίκη.

Κλείσιμο
«Ήταν εξαιρετική μαθήτρια και τώρα έχει χάσει το σχολείο. Αυτός είναι σεσημασμένος», ήταν κάποιες από τις λέξεις που χρησιμοποίησε στην απολογία του και «πυροδότησαν» την ένταση.

Κατά τη διάρκεια της δικής η εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι οι γονείς είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την επίβλεψη του παιδιού τους και ότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα οι γονείς του ανηλίκου αγοριού να την φιλοξενήσουν χωρίς την συγκατάθεση και τον δύο γονιών της, αφού αυτό αποτελεί, μεταξύ άλλων, αδίκημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Ήταν αυταρχικός και τη θεωρούσε κτήμα του, λέει για τον δολοφόνο φίλη της Κυριακής

Politico: 500 δισ. ευρώ παραμένουν αδιάθετα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ μετά την πανδημία

Έκλειψη ηλίου: Είναι 105 ετών και θα δει την 13η στη ζωή του - Φρενίτιδα στην Αμερική για το φαινόμενο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης