Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (6/4) σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Λασιθίου Κρήτης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή δυτικά οικισμού Κουτσουρά. Συγκεκριμένα επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η γενικότερη εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, ενώ, άλλες τρεις εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Τρεις τραυματίες
Παράλληλα, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά. Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι οιάνεμοι στην περιοχή παραμένουν ισχυροί.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας