Αν και ο άνδρας του είχε επιστρέψει με μεγάλο τόκο το ποσό που είχε δανειστεί, συνέχιζε να απαιτεί εκβιαστικά επιπλέον χρήματα
Μάνος Τσαγκαράκης
Περίσσευε το θράσος ενός τοκογλύφου που προκάλεσε έντονο επεισόδιο σε βάρος ενός άνδρα στον οποίο είχε δανείσει σημαντικό χρηματικό ποσό και μάλιστα μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς στην κεντρική πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, το βράδυ της Δευτέρας.
Αν και ο δανειολήπτης του είχε επιστρέψει με μεγάλο τόκο το ποσό που είχε δανειστεί, το... αχόρταγο «κοράκι» απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον χρήματα με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε αποπληρώσει το χρέος. Όμως, οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαν και τους δυο στην Ασφάλεια.
Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του δανειστή, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί αν είχε «ξεζουμίσει» και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν χρήματα.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.