Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Οι σεισμός έγινε ιδιαίτερα αιθητός και στην Αττική.
Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Στροφάδων και το εστιακό βάθος στα 29,1 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό έγινε λάθος και ο σεισμός τελικά ήταν ένας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη.
Τι λένε οι σεισμολόγοι
«Είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Πρόκειται για δύο σεισμούς, ανοιχτά των Φιλιατρών. Κανείς από τους δύο δεν εμπνέι ανησυχία γιατί έχουν καταγραφεί σε θαλάσσιο χώρο με μεγάλο εστιακό βάθος», είπε νωρίτερα ο Ευθύμιος Λέκκας στο protothema.gr.
Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για ένα σεισμό, ο οποίος «δεν εμπνέει ανησυχία».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.