Στην Καλαμάτα η τιμητική διάκριση Mission Label της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην Καλαμάτα η τιμητική διάκριση Mission Label της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ανήκει πλεον στις πιστοποιημένες πόλεις των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030.

IMG_2274_Large
      Η πόλη της Καλαμάτας έλαβε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τιμητική διάκριση «Mission Label» και ανήκει επίσημα στις πιστοποιημένες πόλεις των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030. Η τελετή, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ως επικεφαλής αποστολής του Δήμου, έλαβε χώρα στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ευρωπαϊκές Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας για το 2024».Η πιστοποίηση δίνει το έναυσμα για την υλοποίηση των σχεδιασμών του Δήμου, ανοίγοντας το δρόμο για την μετεξέλιξη της πόλης και την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας τα επόμενα χρόνια.

      Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την τελετή απονομής της διάκρισης), από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το Δήμο μας, καθώς η Καλαμάτα έλαβε το “Mission Label”, την τιμητική διάκριση που κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις Πιστοποιημένες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Είναι μία ημέρα δικαίωσης για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, Δήμος, φορείς και κάτοικοι της πόλης. Στις 28 Απριλίου 2022 έγινε το πρώτο βήμα με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Σήμερα, 21 Μαρτίου 2024 η Καλαμάτα μπαίνει σε μία νέα εποχή, γεμάτη προκλήσεις σε όλους τους τομείς. Ως Δήμος διαθέτουμε ένα αναλυτικό σχέδιο, το Κλιματικό μας Συμβόλαιο, που πλέον έχει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δηλώνουμε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε. Αξιοποιώντας την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας. Υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμάτας, διαμορφώνοντας την πορεία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, θωρακίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας. Η θετική αξιολόγηση του σχεδιασμού μας αποτελεί για εμάς τιμή».

      Τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο συνόδευσαν στις Βρυξέλλες, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου και τα μέλη της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού του «Mission Kalamata», Νίκος Μπασακίδης και Βασίλης Διονυσόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης