Κυνηγοί χαλκού ρήμαξαν καλώδια σε δημόσια εγκατάσταση στα Χανιά

Κυνηγοί χαλκού ρήμαξαν καλώδια σε δημόσια εγκατάσταση στα Χανιά

Eγιναν αντιληπτοί από φύλακες που ειδοποίησαν την αστυνομία

xalkos_yada
Στις δημόσιες εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης στην Αγιά του Δήμου Χανίων εισέβαλαν τρεις "κυνηγοί" χαλκού κόβοντας ένα κομμάτι από την περίφραξη και άρχισαν να ξηλώνουν τα καλώδια, προκαλώντας σημαντικές φθορές ύψους 15.000 ευρώ, το βράδυ της Κυριακής.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι έφτασαν αμέσως στο σημείο, ακινητοποίησαν το αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο είχαν φορτώσει τη λεία και τα διαρρηκτικά τους εργαλεία και συνέλαβαν μια 32χρονη Ρομά, ενώ οι συνεργοί της πρόλαβαν να διαφύγουν.

Η 32χρονη δράστιδα προσήχθη στην Ασφάλεια για προανάκριση και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και φθορά με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ενώ οι άλλοι δυο δράστες αναζητούνται.

Με κλεμμένα καλώδια έκλεβαν ρεύμα

Καλώδια χαλκού που είχαν κλέψει στις 13 Μαρτίου από μια κοινότητα του Δήμου Σπάρτης είχαν συνδέσει σε στύλους της ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτούν παράνομα τα σπίτια τους σε άλλο χωριό της περιοχής, δυο άνδρες ηλικίας 17 και 40 και δυο γυναίκες 32 και 41 χρόνων. Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης κατηγορούμενοι για κλοπή και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο 17χρονος δεν είχε εκδώσει αστυνομική ταυτότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο στην Κυψέλη - Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Βίντεο σοκ από Βαλτιμόρη - Πλοίο έπεσε στη γέφυρα Francis Scott Key προκαλώντας την κατάρρευσή της

Από την άνοδο στην πτώση: Πώς πήρε ο Παπαλέκας τη βίλα Βωβού στο Ψυχικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης