Τσούνης στο Greece Talks: Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες

Τσούνης στο Greece Talks: Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λέγοντας πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε ιστορικό υψηλό

travel-synedrio__1_
Για τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης μίλησε μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», που διοργανώνει στην πόλη το Travel.gr με το Πρώτο ΘΕΜΑ σε συζήτηση με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, CEO της San/lkos.



Ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον στρατηγικό γεωγραφικό ρόλο της Θεσσαλονίκης αλλά και στο θρησκευτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό της πλεονέκτημα. Όπως είπε, ο επισκέπτης δεν αναβιώνει απλά τη δόξα του παρελθόντος, ζει μια εμπειρία σύγχρονη και γίνεται μάρτυρας μια περιφέρειας που σκοπό έχουμε να την κάνουμε πρωτεύουσα εξωστρέφειας.

Κλείσιμο
Παράλληλα ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος έχει και ελληνικές ρίζες, ενώ ομιλεί και τα ελληνικά, είπε χαρακτηριστικά πως η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. «Είναι παραθαλάσσια, με μεγάλο λιμάνι και απέχει το κέντρο της πόλης 20 λεπτά από το αεροδρόμιο» τόνισε και συμπλήρωσε πως «η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη για να την περπατήσει ο επισκέπτης. Αλλά και μια πόλη που έχει κάτι για όλους. Όποιος θέλει νυχτερινή ζωή τη βρίσκει, όποιος θέλει γαστρονομία την έχει. Υπάρχουν μουσεία, συναυλίες, πολιτισμός, τα πάντα».

Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε σε μία έρευνα η οποία έγινε στις ΗΠΑ για το πώς βλέπουν την Ελλάδα με τις τρεις πρώτες απαντήσεις να είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ακρόπολη. «Δεν είναι μόνο αυτά η Ελλάδα και η χώρα έχει πολλά περισσότερα να δείξει» είπε μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ. «Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν εκ νέου την Ελλάδα αν και πάντα υπάρχει χώρος να κάνουμε περισσότερα», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ένα παράδειγμά είναι το γκολφ ως δραστηριότητα, πολλοί προτιμούν το κλίμα της Ελλάδας για το άθλημα και είναι ευκαιρία να σκεφτούμε τις ευκαιρίες από αυτή την προοπτική».

Κλείνοντας ο κ. Τσούνης κλήθηκε να απαντήσει και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λέγοντας πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε ιστορικό υψηλό. «Ο κ. Μπάιντεν, είτε τον πεις Μπαϊντενάκη ή Μπαϊντενόπουλο, αγαπά την Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός πρέσβης.


Ειδήσεις σήμερα:

O Κιμ Γιονγκ Ουν οδήγησε τανκ κατά τη διάρκεια προσομοίωσης μάχης - Δείτε φωτογραφίες

Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Καπουτζίδη: Ζητήματα που αφορούν δικαιώματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοψηφισματικές λογικές


Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε STOP στο τροχαίο με τον τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης